Volg ons via
 
 
 

Zomerplanten | Denk aan nachtvorst

Zomerplanten | Het vullen van de tuinpotten met kleikorrels en potaarde.

Zomerplanten zijn weer volop te koop en menig tuin wordt opgefleurd met vele soorten zomerplantjes. De éénjarige zomerplanten moeten echter wel worden beschermd tegen, nog voorkomende nachtvorst. Mocht het in de nacht nog gaan vriezen zet dan de planten 's nachts even in de schuur. 

Het vullen van de buitenpotten

Het beste kun je een echt ouderwetse stenen of betonnen buitenpot nemen. Deze gaan veel langer mee. Wie toch kiest voor de behoorlijk dure kunststof potten moet er aan denken dat deze beslist niet tegen vorst kunnen en dus stuk kunnen gaan. Neem een iets grotere pot en maak een gaatje in de bodem zodat overtollig water goed weg kan. Dek het gat af met wat oude potscherven of jute. Kleikorrels zorgen voor een goede afwatering. Vul de pot dan ook ongeveer voor eenderde met kleikorrels en vul op tot vijf centimeter onder de rand met potaarde.

Moet je echt grote potten vullen dan kun je de (dure) potgrond rustig vermengen met bemeste tuinaarde. Na het seizoen kun je bij het leegmaken van de potten de kleikorrels weer apart houden. Deze zijn altijd opnieuw te gebruiken.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2780
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zomerplanten, eenjarige zomerplanten, bloeiende zomerplanten, vaste zomerplanten, tuin, bloembollen