Volg ons via
 
 
 

Schoonmaken blijft een voorjaarsklus

Schoonmaken | 1 miljoen senioren storten zich op de voorjaarsschoonmaak.

Uit een onderzoek gedaan door het maandblad Plus Magazine blijkt dat omgerekend nog altijd zo'n 1 miljoen vijftigplussers zich de komende tijd gaan bezig houden met poetsen, boenen en dweilen. Het voorjaar blijft voor veel mensen de tijd om de woning en de inboedel eens flink te gaan schoonmaken.

Kasten worden ontruimd, de gordijnen krijgen een opfrisbeurt en zo krijgt alles weer een goede beurt. Een lezer van de Plus Magazine komt met de tip om de haakjes van de gordijnen bij elkaar te binden en er dan een panty omheen te doen. De haakjes kunnen dan allemaal blijven zitten zonder dat er iets beschadigd.

Schoonmaak wordt verdeeld over meerdere dagen

De grote voorjaarsschoonmaak is geen klusje dat men in één dag klaar moet hebben. Ongeveer 60 procent van de 1140 ondervraagden trekt er maar liefst een dag of drie voor uit en bijna 20 procent is zeker vijf of meer dagen ermee bezig.

Groene zeep en azijn werken goed

De senioren zijn niet zo snel over te halen om de eigentijdse schoonmaakproducten te gebruiken. Nog altijd is men van mening dat de ouderwetse producten als groene zeep en azijn heel goed van pas komen. Een andere tip die wordt gegeven is de was af en toe even te laten weken in azijn. Hierna kan de was gewassen worden in de wasmachine en alle zweetluchtjes zijn verdwenen.

Hoewel veel producten uit vroeger jaren populair blijven is de mattenklopper in veel huishoudens niet meer te vinden. Nog maar 3 procent van de ondervraagden gebruikt een mattenklopper.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1282
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schoonmaken, voorjaarsschoonmaak, schoonmaak, groene zeep, azijn, gordijnen wassen, huis schoonmaken