Volg ons via
 
 
 

Grote verschillen in grafrechten

Grafrechten in 2012 opnieuw gestegen. Groot verschil in tarieven tussen gemeenten.

De grafrechten zijn dit jaar opnieuw gestegen. De gemeenten berekenen nu 6,27 procent meer aan grafrechten waardoor een begrafenis wel heel erg duur wordt. Uitvaartverzekeraar DELA houdt sinds 2005 een lijst bij over de grote verschillen aan grafrechten die door gemeenten wordt berekend. Zo kan het zijn dat je in de ene gemeente 500 euro kwijt bent en in de buurgemeente mogelijk 2500 euro.

Uit het onderzoek van DELA blijkt dat er een verschil is van 6000 euro tussen de goedkoopste en de duurste gemeente in ons land. Hoe de berekening van de gemeenten in elkaar zit is ook DELA niet duidelijk geworden. Wie zelf een bedrag wil reserveren voor zijn uitvaart moet zeker ook eens de kosten van een crematie gaan opvragen. En heb je voorkeur voor een graf in een bepaalde gemeente, vraag dan daar de tarieven eens op. Je krijgt waarschijnlijk verrassende verschillen te zien. Gemiddeld zijn de kosten voor een graf in 2012 rond de 2000 euro.

Bron: PlusOnline / Proud to be Senior
 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1227
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
grafrecht, grafrechten, begraven, grafrechten kosten, grafrechten aftrekbaar, grafrechten verlengen