Volg ons via
 
 
 

Bijenpoep op eerste zonnige voorjaarsdag

Voorjaar op komst | Bijenpoep op komst...

Nog even en dan gaat de temperatuur naar alle waarschijnlijk weer stijgen. Op de website Natuurbericht worden we alvast gewaarschuwd voor wat ons staat te wachten als de eerste zonnige voorjaarsdag zich aankondigt. Wanneer de temperatuur is opgelopen tot 12 graden of meer en de zon laat zich ook van zijn beste kant zien, dan komen de bijen massaal tevoorschijn uit hun bijenkasten. 

Nadat de bijen zich de hele winter hebben schuil gehouden gaan ze massaal naar buiten om hun poep zien kwijt te raken. Tijdens de afgelopen maanden, hebben ze hun behoefte opgehouden om niet zelf hun binnenverblijf te besmeuren. Bijen zijn in staat om hun ontlasting tot een maand of drie op te houden maar daarna wordt het dan ook hoog tijd om hiervan verlost te worden.

Op de eerste zonnige voorjaarsdag kunnen we er dan ook op rekenen dat duizenden bijen tegelijk hun poep laten vallen op bijvoorbeeld auto's en wasgoed dat buiten hangt te drogen. Nu zul je denken dat dit geen grote hoeveelheden zijn maar toch kunnen bijen op deze dag ervoor zorgen dat alles 'onder hun' wordt voorzien van gele vlekjes. 

Jammer als je net de auto hebt gewassen of de was is net schoon. Toch maar bedenken dat de bijen er ook ergens mee naartoe moeten en hoe eerder ze het kwijt zijn hoe beter. De gele pasta-achtige vlekjes zijn wel eenvoudig weg te halen. Mocht je er wat moeite mee krijgen, gebruik dan een beetje Biotex voor hardnekkige vlekken. Wanneer de bijen hun zogenaamde reinigingsvlucht hebben volbracht, dan kunnen en zij en wij weer fris de zomer tegemoet.

Bron: Natuurbericht


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2010
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bijen, soorten bijen, bijen houden, bijensteek, bijen uitsterven, bijenkorf, bijennest