Volg ons via
 
 
 

Ontdek hoe vlindervriendelijk uw tuin is!

TuinSMS en De Vlinderstichting ontwikkelen 'vlindertuinscore'.

Van een tuin vol vlinders wordt iedereen vrolijk, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Om u op weg te helpen, hebben De Vlinderstichting en TuinSMS een handig hulpmiddeltje ontwikkeld: de tuinscore. Bereken uw score en zie hoe vlindervriendelijk uw tuin is!

Het berekenen van de tuinscore is heel eenvoudig: Ga naar Tuinsms.nl en maak een profiel aan. Binnen dit profiel kunt u de planten die in uw tuin staan selecteren. Vervolgens kunt u via 'tuinscore' berekenen hoe vlindervriendelijk de tuin is. 

Voor iedere nectar- of waardplant ontvangt u een bepaalde score. Staat er bijvoorbeeld lavendel (op de foto) in uw tuin, zal deze zorgen voor een hogere score omdat lavendel een plant is die vlinders aantrekt. De scores worden bij elkaar opgeteld; meer vlindervriendelijke planten in de tuin zorgen voor een hogere score. Op de website vindt u tips om uw score te verhogen: een top 10 van nectarplanten bijvoorbeeld, maar ook een lijstje van planten waar rupsen van eten. Zo kan de tuin steeds vlindervriendelijker worden ingericht.

Geheugensteuntje

Tuinsms.nl zorgt indien gewenst nog voor een steuntje in de rug: u krijgt precies op tijd een gratis bericht per sms of e-mail wanneer snoeien of ander tuinonderhoud nodig is. Bereken uw tuinscore via www.tuinsms.nl/tuinscore/Vlindervriendelijk/. 

De Vlinderstichting is de natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Vlinders en libellen zijn namelijk uitstekende graadmeters voor de kwaliteit van natuur en landschap.

Tuinsms.nl is de gratis waarschuwingsdienst voor tuinonderhoud. Bekijk hoe de tool werkt op het instructiefilmpje onderaan dit artikel. 


Video
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1120
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vlinder, vlindersite, vlinderstichting, werkstuk vlinders, vlinders spreekbeurt, vlinders gedicht