Volg ons via
 
 
 

Dierenoppas uitkomst voor ouderen en baasjes

Dierenoppas | Oopoeh brengt baasjes en oudere oppassers tot elkaar.

55-plussers die hun vrije tijd graag een beetje zinvol willen besteden kunnen zich aanmelden als dierenoppas voor een huisdier. Vaak komt het voor dat baasjes van een hond of kat hun huisdier de hele dag alleen moeten laten omdat ze aan het werk moeten. Aan de andere kant zijn er veel ouderen die tijd over hebben en wel graag een dagje willen oppassen op een huisdier. Het geeft hen afleiding en bovendien is de kans groot dat ze meer sociale contacten opdoen. Een bijkomend voordeel voor ouderen is dat de verzorging van een huisdier goed blijkt te zijn voor de gezondheid, het helpt zelfs de hoge bloeddruk tegen te gaan.

Zowel de baasjes, als de dieren zelf én de ouderen zijn er allemaal bij gebaat. Baasjes en oppassers kunnen terecht op de website www.oopoeh.nl om zich op te geven. Er wordt zorgvuldig omgegaan met vraag en aanbod. Zo zal worden getracht om zoveel mogelijk aan ieders wens te voldoen. Voor de oppasser zijn er geen kosten aan verbonden. 

De baasjes die hun dier graag een dag elders onderbrengen betalen wel een bijdrage die kan oplopen tot maximaal 45 euro voor een hond per half jaar. Voorlopig geldt de oppasservice alleen nog in Amsterdam e/o maar het ligt in de verwachting dat deze zich snel zal uitbreiden over het land. De initiatienemer van de oppasservice is Sofie Brouwer.

Bron: MedicalFacts


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3042
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dierenoppas, dierenoppas gezocht, dierenoppas aan huis, dierenoppas vakantie, dierenoppas amsterdam, huisdier