Volg ons via
 
 
 

Kinderoppas | Nieuw netwerk voorziet in behoefte

Buurtouders Nederland | Een nieuw initiatief voor kinderoppas in jouw buurt.

Doordat de kinderopvang voor veel ouders een te dure aangelegenheid begint te worden, overwegen veel van hen om maar te stoppen met werken. Om tegemoet te komen aan al die ouders met kinderen, die op zoek zijn naar een goede oppas, is er nu een nieuw alternatief.

Buurtouders Nederland richt zich op vraag en aanbod als het gaat om kinderoppas en probeert zoveel mogelijk te bemiddelen tussen beide partijen. De hoofdvestiging van Buurtouders bevindt zich in Enschede maar ook zijn er inmiddels kantoren in Oldenzaal en Almelo.

Hoewel Buurtouders Nederland een Twents initiatief is wordt wel op landelijk niveau gewerkt. In de naaste toekomst zullen dan ook in de rest van Nederland meer kantoren verschijnen. Vaak is het zo dat kinderen nu al bij een moeder in de buurt overblijven omdat één van de ouders nog niet thuis is. Buurtouders wil dan ook graag dat zoveel mogelijk oppassers "uit de buurt" zich aanmelden. Tevens wordt een beroep gedaan op hen die nu ook al geregeld even oppassen om zich aan te melden.

Buurtouders Nederland probeert vraag en aanbod, in de buurt van het kind, bij elkaar te brengen. Na aanmelding komt een consulente van Buurtouders kennismaken. Wanneer ouders zich hebben geregistreerd gaan ze een opleidingsprogramma volgen. Eveneens komt er een uitgebreide screening, moet men een EHBO-diploma halen en een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen. De kosten cq verdiensten zijn ongetwijfeld lager dan bij de huidige kinderopvangcentra en dat is ook de bedoeling van Buurtouders Nederland. De website van www.buurtoudersnederland.nl staat deze maand online maar wel kan men zich alvast opgeven.

Buurtouders Nederland heeft als doelstelling Veilige & Vertrouwde oppas in de buurt. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1688
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kinderoppas tarieven, kinderoppas aan huis, kinderoppas gevraagd, kinderoppas aangeboden, kinderoppas tarief, kinderopvangtoeslag, oppassen