Volg ons via
 
 
 

Schilderskwast tijdelijk bewaren

Schilderskwast op eenvoudige wijze opnieuw gebruiken.

Zelf schilderen, of het nu de woning is of andere materialen die een kleurtje verdienen, levert een flinke besparing op. Een mooi strak resultaat zal, na al het schuur- en schilderwerk, veel voldoening geven. Een vervelend en tijdrovend klusje is het steeds weer opnieuw schoonmaken van de kwasten. Als je van plan bent om dagen achtereen te blijven schilderen kan dit op een heel eenvoudige manier.

In de steel van de kwasten boor je een klein gaatje en doet er een ijzerdraadje doorheen. Na een dagje schilderen hang je de kwasten op boven een schaaltje waarin terpentine zit. Laat de kwastharen net met een topje in de terpentine zakken. Een andere mogelijkheid is om de verfroller of de kwast even flink door de verf te halen en dan te verpakken in aluminiumfolie. De volgende dag kun je weer snel aan de slag.

Kwasten lange tijd ongebruikt

Het is zonde als je na een schildersklus de kwasten, na langere tijd,  niet meer zou kunnen gebruiken. Dit is best wel mogelijk als je na het schilderen de kwasten goed met terpentine en water schoonmaakt. Daarna is het zaak om ze goed af te drogen. Zet daarna de kwasten weg met de haren omhoog in een leeg blik of pot. Zo heb je ook na langere tijd weer goede kwasten binnen handbereik.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1487
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schilders kwast schoonmaken, schilderwerk prijzen, richtprijzen schilderwerk, schildersbedrijf, schilderwerken