Volg ons via
 
 
 

Opvoeding kleinkinderen met of zonder Grootouders

Soms zijn tips en advies van Opa en Oma welkom, maar lang niet altijd.

Het Familie Kenniscentrum heeft een onderzoek gepubliceerd dat werd gehouden onder 662 (groot)ouders. Als het gaat om de opvoeding van de kleinkinderen denken (40%) de Grootouders dat zij hier flink wat invloed op uit kunnen oefenen. Ongeveer 33 procent van de ouders is het hiermee eens. Wanneer de ouders van plan zijn een nieuwe woning te kopen of een vakantie wil plannen, ook dan denkt respectievelijk 34 en 32 procent van de Grootouders, dat zij invloed hebben op de keuze van de eigen kinderen. De Grootouders zitten er wat dat betreft wel enigszins naast want de kinderen denken toch echt dat de invloed van opa en oma minder groot is dan ze zelf denken.

Grootouders weten wel dat ze geen invloed hebben op de schoolkeuze en opleiding van hun kleinkinderen en op mde boodschappen al bijna helemaal niet.

Toch heeft ook nog ongeveer 33 procent van de kinderen wel behoefte aan de mening van opa en oma. Wanneer zij advies willen wachten ze niet af maar bellen ze zelf even om te vragen naar goede raad. Iets meer dan 20 procent van de Grootouders geeft commentaar terwijl er niet om is gevraagd.

Bron: Telegraaf / Vrouw


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1149
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
thema grootouders, versjes grootouders, pubers opvoeden, opvoeden peuter