Volg ons via
 
 
 

Orchidee verzorging

Orchidee verzorging | Met deze tips geniet je langer van orchideeën

De orchidee is de laatste tijd erg als kamerplant in trek maar vergt wel de nodige aandacht. Wanneer de plant met zorg wordt behandeld dan zal deze schoonheid wel enkele keren per jaar in bloei kunnen komen. Wanneer je besluit om ook een orchidee te gaan kopen en het vriest buiten nog, laat de plant dan goed warm inpakken. Als de plant al direct met de vrieskou te maken krijgt zal het plezier van korte duur zijn.

Licht en water

De orchidee houdt van veel licht maar niet van direct zonlicht. Als het voor- of najaarszonnetje schijnt dan kun je de plant gerust een tijdje op de vensterbank zetten want ook licht doet de plant goed. Maar zodra de temperatuur gaat stijgen kun je beter een ander plekje gaan zoeken. De orchidee is gek op water, veel water zelfs, maar het liefst maar één keer in de week. Pak een emmer of  grote bak en vul deze met water op kamertemperatuur. De plant mag je nu 10 minutenlang onderdompelen in water. Daarna de plant goed laten uitlekken. Tijdens de winterperiode kan de plant ook met iets minder water toe.

Temperatuur

Wanneer de kamertemperatuur tijdens koudere dagen behoorlijk wordt opgestookt, mag de orchidee af en toe wel een klein beetje extra water. Sproei in dit geval een beetje water op de knoppen. Gaan de gordijnen 's avonds dicht haal de plant dan van de vensterbank want de kou tussen de gordijnen en het raam betekent vrijwel het einde van de orchidee. De orchidee kan zeker wel enkele keren per jaar in bloei komen wanneer je deze goed verzorgd. Is de plant uitgebloeid zet hem dan op een koele plaats in huis maar daar, waar hij nog wel voldoende licht krijgt. Wanneer je de plant gaat opsnoeien na de bloeiperiode en de oude takken verwijderd tot boven het derde oog, is de kans groot dat er opnieuw weer prachtige bloemen in komen. 

Kort gezegd: Voldoende licht, geen direct zonlicht, een temperatuur tussen de 18 en 22 graden, niet bij de kachel zetten en niet op de tocht. Een goede verzorging van de orchidee geeft je lang plezier.Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2132
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
orchidee verzorging, orchidee tips, bloei, orchidee uitgebloeid, orchidee snoeien, orchideeën