Volg ons via
 
 
 

Stofzuigen veroorzaakt stof

Stofzuigen | Voorkom dat er weer vele stofdeeltjes gaan ronddwarrelen.

Wil je lekker gaan stofzuigen met uiteraard de bedoeling om stof op te zuigen, blijkt uit een Australisch onderzoek, dat er evengoed veel stof door de lucht dwarrelt terwijl je aan het stofzuigen bent. Van de twintig onderzochte stofzuigers van bekende merken waaronder Hoover, Dyson en Electrolux blijken ze allemaal bacteriën en stof in de lucht achter te laten. Omdat de stofdeeltjes huisstofmijt en andere bacteriën bevatten kunnen mensen hier klachten van krijgen aan de luchtwegen.

De nieuwste modellen stofzuigers doen het wel iets beter dan de oudere modellen maar toch ook deze verspreiden evengoed stofdeeltjes. Er bestaan stofzuigers met zogenaamde HEPA-filters, bij deze was de verspreiding van stofdeeltjes zelfs maar iets minder. Het filter voorkomt inderdaad dat microscopische deeltjes worden teruggeblazen de lucht in maar door de aanraking van de borstel met de vloer, waait er evengoed veel stof de ruimte in. Mensen met een allergie kunnen beter niet zelf gaan stofzuigen.

Tips voor de stofzuiger

  • Wacht niet met vervanging van de stofzak tot deze helemaal vol is. Wanneer je op tijd een nieuwe stofzak in de stofzuiger plaatst haal dan, zo mogelijk, ook de filters eruit. Reinig deze in een sopje. Nadat ze goed zijn gedroogd kun je ze terugplaatsen.
  • Wanneer je gaat afstoffen, stofzuigen of de vloer vegen, lucht de ruimte dan goed.
  • Gladde oppervlakken kun je beter reinigen met een vochtige doek. Gebruik deze maar één keer en was die na de schoonmaakbeurt uit.

Bron: Gezondheid.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1163
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tips stofzuiger, stofzuiger aanbieding, stofzuiger test, voorkom huisstofmijt