Volg ons via
 
 
 

Pijnlijke gesprongen lippen

Tips bij droge en gesprongen lippen en hoe voorkom je het?

Gesprongen (gebarsten) lippen is een pijnlijk probleem. Het kan zelfs ontaarden in rode en ontstoken lippen, soms tot bloedens toe. Wat kun je er tegen doen en wat kun je doen om het te voorkomen?

Lippenbalsem

Lippenbalsem helpt doordat het vocht dat al in de lippen voorkomt daar ook blijft, het geeft een beschermende laag. Door het gebruik van lippenbalsem ben je beter beschermd tegen gure weersomstandigheden. neem bij voorkeur een lippenbalsem gebaseerd op plantaardige ingrediënten en bijenwas.

Een luchtbevochtiger in de woning

Droge lucht in de woning kan ook een oorzaak zijn van gesprongen lippen. Met name in de winterperiode is de lucht in huis al snel te droog. Plaatsen van luchtbevochtigers is goed voor zowel de lippen als voor de huid. Ook het neerzetten van kamerplanten zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

Hydrateren

Gesprongen, gebarsten lippen zijn een eerste teken van uitdroging. De huid is het eerste orgaan dat het snelst hierdoor getroffen wordt. Blijf dus voldoende water drinken. 

Honing

Eénmaal gesprongen lippen genezen snel en goed als je er honing op aanbrengt. De antibacteriële eigenschappen van honing voorkomt verdere besmetting. Zelf een goede lippenbalsem maken kan met amandelolie, bijenwas en honing.

Niet aankomen

Hoe vervelend en lastig ook, kom niet met de vingers aan gesprongen lippen. De losse stukjes dode huidcellen laten vanzelf los. Wanneer je deze eraf probeert te trekken zal het in de meeste gevallen leiden tot beschadigde en bebloede lippen.

Niet likken

Ga niet voortdurend droge lippen nat maken door ze te likken. Het vocht wat je aanbrengt helpt maar heel kort en de lippen vragen om meer. Het probleem wordt alsmaar erger.

Scrubben

Je lippen scrubben helpt om dode overtollige huid te verwijderen. Doe dit wel voorzichtig. het beste is het om dit met een tandenborstel te doen en een zachte scrub. Ga zeker niet te hard met de borstel poetsen want dan wordt het probleem alleen maar erger.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Jeanette (Gast)
Geplaatst op 06-04-2020 om 12:40

Houd uw lippen van binnenuit vochtig door ‘s winters extra veel te drinken. Het is verstandig om de paar uur enkele glazen water te drinken. Naarmate u ouder wordt, neemt het vermogen van de cellen om vocht vast te houden af, zodat de problemen in feite elke winter groter kunnen worden. Een andere manier om ‘s winters droge lippen tegen te gaan, is door de lucht in uw huis en op kantoor te bevochtigen. Volgens een van de geraadpleegde artsen bestaat er niets beters voor gesprongen lippen dan producten die, onder meer, bijenwas en fenol bevatten. Op https://onlineapotheek.co zijn er nog veel meer tips te vinden!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2204
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gesprongen lippen oorzaak, schrale lippen, gebarsten lippen, droge lippen