Volg ons via
 
 
 

RIVM | Tips tegen onderkoeling

Onderkoeling | Goed warm kleden een belangrijk advies van het RIVM.

De kou houdt nog wel enkele dagen aan en mogelijk wordt het nog een paar graden kouder. Reden voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om mensen er op attent te maken dat men zich goed warm moet kleden. De gevoelstemperatuur zal dalen tot minimaal 15 graden of lager en wie dan iets te lang buiten is kan last krijgen onderkoelings verschijnselen. Het RIVM raadt aan om de laatste weersverwachting te volgen en ook te denken aan de soms harde en koude wind die hierbij gepaard gaat.

Voldoende lagen kleding aantrekken, iets op je hoofd zetten, handschoenen- en een das om, zijn wel de belangrijkste adviezen die men geeft. Voorts zijn goede schoenen erg belangrijk. Blijf in beweging en zoveel mogelijk uit de wind.

Wie met de auto op pad moet raadt men aan om toch in elk geval een jas én slaapzak in de auto te leggen. Je weet uiteindelijk maar nooit. Uiteraard moet ook de auto goed zijn onderhouden en op de lage temperaturen zijn voorbereid. Neem een mobiele telefoon mee (goed opgeladen) voor het geval je ergens stil blijft staan.

Denk aan de oudere en/of zieke mensen in onze naaste omgeving. Misschien kunnen ze jouw hulp wel heel goed even gebruiken.

Niet vergeten: onze huisdieren. Staat het konijnenhok, de vogeltjes in de voliére en de kippen in de ren, uit de wind en goed beschut? Ook zij, houden het graag een beetje warm.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 949
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kou allergie, gevolgen onderkoeling, oorzaken onderkoeling