Volg ons via
 
 
 

Hondenpoep | Ziekmakend

Hondenpoep | Het is smerig en kan je behoorlijk ziek maken.

Hondenpoep. Wie ergert zich niet aan de vele uitwerpselen van honden die op straat of trottoir achterblijven. In veel gemeenten zijn eigenaren van honden verplicht dit zelf op te ruimen maar veelal gebeurt dit nog niet.

Hondenpoep is, volgens de hoogleraar veterinaire volksgezondheid Frans van Knapen, echter niet alleen maar vies en vervelend als dit op straat blijft liggen. Je kunt er ook behoorlijk ziek van worden, vertelt hij. In hondenpoep komen veel eitjes van spoelwormen voor die een allergie kunnen ontwikkelen. Volgens de hoogleraar hebben alleen al in ons land 100.000 mensen een allergie opgelopen dankzij de eitjes van spoelwormen.

Hij pleit ervoor dat we meer worden aangesproken op onze smerige gewoonten en zouden we wat dat betreft een voorbeeld kunnen nemen aan onze voorouders. Ook slapen met je huisdier wordt door hem nou niet bepaald als een schone gewoonte gezien.

Bron: AD


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1231
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hondenpoep, hond uitlaten hoe vaak, huisdier verzorgen