Volg ons via
 
 
 

Nachtstroom niet voordelig

Dag- en nachtstroom | Overstappen naar enkeltarief gaat weer voordeliger uitpakken.

In de jaren zestig werden consumenten opgeroepen om gebruik te gaan maken van nachtstroom. In de nachtelijke uren werd er te weinig stroom geleverd door de energiecentrales. Centrales moesten 's nachts worden uitgeschakeld terwijl deze daar niet tegen konden.

De consument zag het wel zitten en in veel huishoudens werd een dubbele meter gemonteerd. Iedereen stapte haast over om vaatwasser, wasmachine en de wasdroger in de nacht te laten draaien tegen een aantrekkelijk tarief. Wat was er mooier, iedereen was tevreden.

Nu is het echter zo dat de inkoop van stroom zo duur is geworden, dat het gebruik van nachtstroom, uit oogpunt van kostenbeheersing, geen zin meer heeft. De gemiddelde gebruiker is nu met een dubbele meter zelfs duurder uit dan met een enkele meter. Wie dag- en nachtstroom heeft, betaald 's nachts minder en overdag meer. Maar wie alleen enkeltarief heeft betaald zeven dagen per week hetzelfde tarief, wat momenteel voordeliger is, dan dubbeltarief.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1554
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stroom vergelijken, stroom meten, nachtstroom, groene stroom