Volg ons via
 
 
 

Vier het Leven van start in Maastricht

Samen uit, samen genieten in Theater aan het Vrijthof

Stichting Vier het Leven start vanaf januari 2012 met haar vrijwilligersactiviteiten in Maastricht. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert de stichting in samenwerking met Theater aan het Vrijthof, theater- en concertbezoeken met begeleiding voor ouderen die niet meer zelfstandig op stap kunnen gaan.

Het initiatief voor de activiteiten in Maastricht is genomen door Nelleke de Kruik, regiocoördinator Maastricht voor Vier het Leven. “De snelle groei van het aantal aanmeldingen van deelnemers en vrijwilligers in de andere regio’s in Nederland geeft aan dat er veel behoefte is aan de activiteiten van Vier Het Leven, vertelt de Maastrichtse De Kruik. “Het is fantastisch dat we het in het nieuwe jaar ook voor ouderen in de regio Maastricht mogelijk maken om er weer op uit te gaan en een onvergetelijke avond te hebben.”

Afwisselend programma

De voorbereidingen voor de organisatie van de theater- en concertbezoeken zijn in volle gang. Vier het Leven stelt met Theater aan het Vrijthof een afwisselend programma-aanbod samen van toneel, muziek, opera, ballet en concerten. Daarnaast zijn de eerste contacten gelegd met welzijnsonderneming Trajekt en de ouderenorganisaties KBO en ANBO om de activiteiten onder de aandacht te brengen in de regio.

Oudere inwoners van Maastricht die interesse hebben in deelname aan de activiteiten, worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden bij Vier het Leven. Zij krijgen dan meer informatie over de activiteiten en het programma thuisgestuurd. Ook theaterliefhebbers die zich graag als vrijwilliger willen inzetten voor de stichting kunnen contact opnemen.

Over Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert door heel Nederland compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen, en pakt zo op een positieve manier eenzaamheid aan. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ zetten meer dan zeshonderd vrijwilligers zich tijdens theater- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Einddoel is het verwezenlijken van een sprankelende ervaring waar de ouderen nog lang van nagenieten.

Stichting Vier het Leven werd in 2005 opgericht door Helma van Heerikhuize en Annerieke Vonk. Sindsdien heeft de stichting zich ontwikkeld tot een landelijke organisatie van formaat. Namen in 2006 nog zeshonderd ouderen deel, in 2011 zijn dat er naar verwachting zesduizend. Op 8 december 2008 werd Stichting Vier het Leven beloond met de prijs voor ‘meest innovatief en communicatief krachtige plan’. Meer informatie over Stichting Vier het Leven: www.4hetleven.nl.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1091
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vrijwilligerswerk vergoeding, vrijwilligerswerk vakantie, vrijwilligerswerk