Volg ons via
 
 
 

Verhuren eigen woning

Verhuren van eigen, te koop staande woning, moet eenvoudiger.

Huiseigenaren die hun eigen huis niet hebben verkocht maar wel al zijn overgegaan tot aankoop van een andere woning zitten met dubbele woonlasten.

Zolang de eigen woning nog niet is verkocht kan men overwegen om deze tijdelijk te gaan verhuren. Om dit voor eigenaren met dubbele woonlasten, aantrekkelijker te maken, gaat de minister van Binnenlandse Zaken mevrouw Spies, de regels voor verhuur versoepelen. Het aanvragen van een verhuurvergunning bij de gemeente voor een woning die te koop staat, zal eenvoudiger worden. Ook de verplichting voor gemeenten om een maximale huurprijs voor de koopwoning vast te stellen, evenals extra voorwaarden bij het verlenen van een huurvergunning komt te vervallen.

Ook moeten volgens de minister de hypotheekverstrekkers sneller toestemming verlenen voor tijdelijke verhuur. Wanneer de regelingen worden doorgevoerd is op dit moment nog onbekend.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1265
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
contract verhuur woning, woning huren, te huur woning, woning te koop