Volg ons via
 
 
 

Aankopen | Geen geld en spijt achteraf

Sparen voor aankopen belangrijk advies van Nibud.

Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat er door 6,5 miljoen Nederlanders weleens aankopen worden gedaan waar men achteraf spijt van heeft. Daar komt nog bij dat 3,5 miljoen Nederlanders eigenlijk helemaal geen geld voor de gedane aankoop hadden. Het kopen op internet gaat wel heel erg gemakkelijk en hier gaat men dan ook snel over tot aankopen die eigenlijk niet nodig zijn of niet betaald kunnen worden.

Nederlanders staan wel open voor hulp als het gaat om minder geld uit te geven. Zo is vier op de tien mensen een voorstander van verplicht aflossen van de hypotheek en mensen die dreigen hun weekbudget te boven te gaan zouden dan graag een waarschuwing per sms ontvangen.

Meer dan de helft wil graag zijn banksaldo zien wanneer hij een pinbetaling doet. Het Nibud raadt mensen aan om voor men boodschappen gaat halen eerst een boodschappenlijstje te maken. Dit kan onnodige aankopen voorkomen. En voor echt grotere aankopen is het belangrijk om eerst een bedrag bij elkaar te sparen. Er wordt trouwens door 85 procent van de Nederlanders goed gespaard.

Bron: TC Tubantia


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1294
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aankoop, aankopen, nibud, huishoudboekje, boodschappenlijstje