Volg ons via
 
 
 

Tientallen paar schoenen vereisen onderhoud

Tientallen paar schoenen en laarzen. Met goed onderhoud gaan ze lang mee.

Schoenen en laarzen. Veel vrouwen kunnen niet zonder. En hoewel men maar één paar tegelijk kan dragen overheerst toch de mening van hoe meer hoe beter. Bij veel vrouwen is dan ook een aparte kastruimte ingedeeld voor soms wel tientallen paar schoenen en laarzen. Bij sommige is een aantal van honderd paar schoenen niet overdreven.

Toch zit tussen al die paar schoenen vaak maar één paar die erg favoriet zijn en die dan ook het meeste worden gedragen. Om schoenen goed en mooi te houden is een aantal tips niet onbelangrijk.

Het natte weer in onze noordelijke landen kunnen het leer van schoenen behoorlijk aantasten. Wanneer je lederen schoenen erg nat zijn geworden, stop er dan 's avonds droge kranten in. Tegen de ochtend zijn ze dan vrijwel geheel opgedroogd. Leren schoenen en laarzen nooit laten drogen bij de verwarming. Wanneer er kringen zijn achtergebleven in het leder kun je de vlekken voorzichtig deppen met een in azijn gedrenkte doek. Wel oppassen dat je het leder niet stuk wrijft.

Wanneer een rits van laarzen of schoenen niet zo goed meer werkt, ga er dan zo vlug mogelijk met een potlood overheen. Het probleem moet dan gelijk zijn verholpen. Om vervelende geurtjes tegen te gaan kun je wat lavendel of vanillesuiker in je schoenen leggen. Deze absorberen de nare geurtjes. Schoenen met een behoorlijke hak, niet aantrekken als je gaat autorijden. Ze slijten dan veel harder. En wil je lederen schoenen of laarzen heel mooi laten glimmen wrijf ze dan op met een panty. Ze worden weer als nieuw.

Deze tips komen uit Tiany Kirilove '1001 tips & favoriete adressen van fashion lover / journaliste / mama', Tiany Kirliloff, Borgerhoff & Lamberigts, 22,50 euro.

Bronnen:
She.be 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1504
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schoenen outlet, goedkope schoenen, van haren schoenen, merk schoenen