Volg ons via
 
 
 

Hout stoken op een juiste manier

Hout stoken | Tips voor een juiste manier van stoken in houtkachel of open haard.

Hout stoken. Het komt in toenemende mate voor. In veel woonkamers is wel een open haard of houtkachel te vinden die voor een gezellige aanblik en lekkere warme woonkamer zorgt. De Rijksoverheid maakt zich echter wel een beetje zorgen over de manier waarop er met hout wordt gestookt. Om bij te dragen aan een goede luchtkwaliteit is het belangrijk dat er op de juiste wijze wordt gestookt.

Ga eens naar buiten en bekijk de kleur van de rook die uit de schoorsteen opstijgt. Wanneer de rook een donkere kleur heeft dan wijst dit op een onvolledig verbrandingsproces, mogelijk door een schoorsteen die onvoldoende trekt, te weinig luchttoevoer krijgt of hout dat niet goed droog is.

De vlammen van een goed brandende houtkachel of open haard moeten helder geel en gelijkmatig zijn. Is de kleur van de vlammen oranje, en vertonen deze flakkerende vlammen, ook dan wijst dat op niet volledige verbranding. De Rijksoverheid adviseert om geen hout te stoken wanneer het mistig is en wanneer er weinig wind staat. Het hout welke voor de haard of kachel wordt gebruikt moet schoon zijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1555
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hout stoken, tips, stooktips, open haard, houtkachel, open haard hout, kachel, houtkachel stoken