Volg ons via
 
 
 

Het UWV | Daar kom je verder mee?

UWV | Na veel klachten bij de Ombudsman zijn verbeteringen aangekondigd.

Het UWV, daar kom je verder mee? Is deze stelling juist, dan waren er wellicht geen honderden klachten over de werkwijze binnen het UWV. De Nationale Ombudsman heeft zoveel klachten ontvangen met name m.b.t. het dossierbeheer, dat hij het UWV hierover een flinke tik op de vingers heeft gegeven.

Vele van de klachten die de Ombudsman had ontvangen gingen veelal over bedragen die men terugvordert zonder dat de 'klant' ervan op de hoogte werd gesteld waar het terug te vorderen bedrag precies voor was. Andere klachten gingen over medische dossiers die het UWV naar verkeerde adressen had toegestuurd. Voorts worden mensen die ziek zijn, onterecht door het UWV beter gemeld. Naast alle genoemde klachten gaf ook een groot aantal mensen aan dat ze bij vragen naar het kastje van de muur worden gestuurd en door medewerkers van het UWV worden afgepoeierd.

De Ombudsman is tot oordeel gekomen dat binnen het UWV, de verschillende afdelingen, niet goed met elkaar communiceren. Ook de Ombudsman kreeg in eerste instantie van het UWV weinig medewerking maar het UWV heeft nu dan toch beterschap belooft. Het UWV heeft toegezegd, samen met de Nationale Ombudsman, te gaan werken aan een verbeterproces. De Ombudsman, dhr. Brenninkmeijer, stelt op juiste wijze vast, dat het UWV er voor de burgers is en niet andersom.

Het UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering van de WW, WIA, Ziektewet en o.a. de WAJONG-uitkeringen.

Bron: Tubantia


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1751
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
uwv, uwv uitkering, uwv ziektewet, ww uitkering, uwv vacatures