Volg ons via
 
 
 

Verkeersboetes 2012 fors omhoog

Verkeersboetes gaan flink omhoog per 1 januari 2012.

De boetes voor verkeersovertredingen zijn per 1 januari 2012 fors omhoog gegaan. Het wordt oppassen geblazen om je auto niet per ongeluk op een invalidenparkeerplaats te zetten want dit kan je een verkeersboete gaan opleveren van 340 euro. Ook bellen in de auto wordt een flink stuk duurder. Wanneer je gesnapt wordt met een telefoon aan het oor dan kost je dat 220 euro. Dus maar niet meer doen en gaat de telefoon over, dan moet de beller maar even wachten.

Het is natuurlijk ook onverantwoord om door rood licht te rijden maar mocht dit toch gebeuren dan hangt er straks een prijskaartje aan van 220 euro. Denk ook aan het dragen van de gordels, zo niet, dan wordt dat 120 euro en wanneer je een voetganger op het zebrapad geen voorrang verleend dan is de boete 340 euro. En wat te denken van een boete a 350 euro voor het onnodig claxoneren?

Dit is nog maar een kleine greep uit alle bedragen die vanaf 1 januari 2012 gaan gelden maar het zegt al genoeg om nu en straks nog alerter te worden om niet onnodig veel geld kwijt te zijn.

De Nederlandse Politiebond is het nog niet eens met minister Opstelten van Justitie over de forse verhoging van verkeersboetes. Volgens hen zullen straks veel agenten dergelijke hoge boetes niet gaan uitschrijven omdat deze in verhouding met andere vergrijpen te fors verhoogd worden. Voorlopig kunnen we beter het zekere voor het onzekere nemen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1054
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
verkeersboetes, hoogte verkeersboete, snelheidsovertreding, bezwaar verkeersboete