Volg ons via
 
 
 

Talenkennis | De Britten vinden het overbodig

Talenkennis | De Britten hebben genoeg aan hun Engels.

Ieder jaar brengen duizenden Britten hun vakantie door in de Europese landen. Je zou denken dat zij naast hun Engels ook nog wel enkele woorden Frans Duits of Spaans kunnen spreken. Toch hebben de meeste Britten hier geen kaas van gegeten. 

Uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com onder 2.000 Britten blijkt dat meer dan 60 procent zich niet verstaanbaar kan maken in een andere taal. Een eenvoudige uitdrukking als het Franse 'bonjour' wordt door 19 procent niet begrepen en wanneer een Nederlander 'goedemorgen' zegt tegen een Brit, dan weet 63 procent niet waar de Hollander het over heeft.

Het Britse onderwijs heeft wel degelijk een vakkenpakket waarin ook Frans, Duits en Spaans wordt gegeven, maar er bestaat maar een heel klein gedeelte van de Britse bevolking die ook daadwerkelijk de taal enigszins spreekt. Tijdens een verblijf buiten het Verenigd Koninkrijk doet men ook geen poging iets van een andere taal te leren of te spreken. Men gaat ervan uit dat vrijwel iedereen wel hun Engelse taal kan verstaan. 

Onder de 55-plussers zijn wel een groot aantal die bij een verblijf in het buitenland proberen zich in de taal van het gastland verstaanbaar te maken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 762
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
talenkennis, talen, engelse taal, taalcursus, cursus frans, cursus spaans