Volg ons via
 
 
 

Restaurantmaaltijden veelal te zout

Ook restaurants gebruiken teveel zout in de maaltijden.

Een teveel aan zout in onze maaltijden kan hart- en vaatziekten en nierfalen tot gevolg hebben. Al jarenlang wordt door ondermeer de ook Consumentenbond gepleit voor minder zout in met name kant-en-klaar maaltijden. De Consumentenbond heeft een onderzoek uitgevoerd naar de hoeveelheden zout die in restaurants wordt toegevoegd aan de maaltijden.

De verschillen waren nogal groot maar over het algemeen waren de geteste maaltijden te zout. Men heeft bij 13 restaurants 117 maaltijden getest op het aanwezige zoutgehalte. De spareribs van Bezorgbeer, een onderdeel van de Beren Eetcafé's, waren bereid met maar liefst 15,2 gram zout. 

Bij de La Place bevatte een portie saté 1,2 gram zout maar bij de Bezorgbeer had eenzelfde portie saté een zoutgehalte van 14,4 gram.

De Consumentenbond roept nu, na de levensmiddelenindustrie, ook de horeca op om te zorgen dat de koks wat minder hard met het zoutvaatje gaan strooien. In een campagne "Opzouten! Stop smakeloos zoutgebruik" wordt de levensmiddelenindustrie nogmaals opgeroepen om minder zout toe te voegen aan de kant-en-klaar maaltijden. 

Ook in onze eigen keuken kunnen we waarschijnlijk heel goed een beetje minder zout gaan gebruiken. 

Bron: Gezonder Worden


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1426
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zout, kant en klaar maaltijd, zout eten, zoutgehalte, zout strooien, zout gezondheid