Volg ons via
 
 
 

Make-uptesters vol bacteriën

Opgepast met testen van verschillende soorten make-up en mascara in de winkels.

Wie van de vrouwen doet het niet? Even een winkel inschieten om verschillende geurtjes en make-up artikelen te testen. Wat betreft de make-uptesters kun je toch beter een beetje voorzichtig zijn. De Rowan University in New Jersey komt na onderzoek van deze testers tot de conclusie, dat make-uptesters in de winkels veelal vol met bacteriën zitten.

Het twee jaar durende onderzoek werd gehouden in warenhuizen, parfumerieën en drogisterijen. De onderzoekers zijn erg geschrokken van de uitkomsten van het onderzoek. 

Op veel testers werd het herpesvirus aangetroffen welke een bindvliesontsteking kan veroorzaken. Ook de poepbacterie die in de dikke darm voorkomt werd aangetroffen. De onderzoekers raden aan om alleen testers te gebruiken die maar één keer kunnen worden gebruikt of testers die in een tube zitten waar niemand met zijn handen heeft aangezeten. Met name het testen van mascara kan tot ernstige ingecties leiden omdat de ogen erg gevoelig zijn.

Bron: Gezondheidsnet


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1126
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
make up, make uptester, mascara, make up tips, make up aanbrengen