Volg ons via
 
 
 

Kaarslicht brengt gezelligheid

Kaarslicht | Lange winteravonden vragen om gezellige sfeer.

De dagen worden weer flink korter en dat betekent dus, vroeg donker, en tijd om het binnenshuis gezellig te maken met wat kaarslicht. Hoe kan dat beter dan  enkele donkere plekjes in huis te verlichten met mooie kaarsen. 

Kaarsen zijn er in alle soorten en maten, een kandelaar met wat sierkaarsen of een standaard vol met waxinelichtjes, brengt al snel een gezellige sfeer in huis. De meeste kaarsen zijn gemaakt van bijenwas of stearine. Door verzadigde vetzuren stearinezuur met palmetinezuur te mengen, ontstaat stearine. Vroeger werd dit gemaakt uit rundervet maar later werden ook andere dierlijke en plantaardige vetten gebruikt. 

In de middeleeuwen werden kaarsen vooral als lichtbron gebruikt. In die tijd bestonden nog veel kaarsenmakers die zich verenigd hadden in het Kaarsenmakersgilde. De kaarsen, gemaakt van bijenwas en die ook veel mooier brandden, waren uitsluitend bestemd voor de kerken.

Een belangrijke song over kaarsen was wel "Like a candle in the wind". In aangepaste vorm werd dit nummer van Elton John door hemzelf opgedragen tijdens de uitvaartdienst van Lady Diana.

Tot het jaar 2003 kon men op de radio altijd luisteren naar het programma van Jan van Veen "Candlelight". Wie zijn gedichten en prachtige verhalen nog mist kan deze nog steeds beluisteren op www.candlelight.nl

Bron: Vriendin


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1089
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kaarslicht, goedkope kaarsen, kaarsen maken benodigdheden, zelf kaarsen maken pakket