Volg ons via
 
 
 

Tabletcomputer | Goedkoop is duurkoop

Goedkopere tabletcomputer komt niet best uit de test.

Na de introductie van de gerenommeerde tabletcomputers waarvan de prijzen toch veelal liggen tussen de 300 en 600 euro wordt de markt nu overspoeld met goedkope tabletcomputers. De reklamefolders staan vol met aanbiedingen waarin al tablets worden aangeboden voor rond de 80 euro. 

Deze goedkope tabletcomputers zijn vrijwel overal te koop, tot in speelgoedwinkels toe. Is de kwaliteit van deze tablets voldoende? Deze vraag stelde de Consumentenbond zich en zij hebben eens vijf verschillende tablets getest. 

De geteste tabletcomputers:

  • Polaroid MPCS70
  • Yarvik TAB211 7"
  • Xiron 7" Tablet Android 2.3
  • Xiron 8" Tablet Android 2.3
  • Hema Tablet

De prijzen van bovenstaande tablets schommelen tussen de 80 en 150 euro. De genoemde tablets draaien alle vijf op een verouderde versie van Android (2.2 of 2.3). Deze versie is niet geschikt voor tablets maar eigenlijk alleen voor smartphones. De geteste tablets beschikken dan ook niet over de mogelijkheden die de duurdere varianten wel hebben.

Het scherm van de tablets was te klein en door de te lage resolutie van bijzonder slechte kwaliteit. Wil je goed kunnen zien wat er op het scherm gebeurt dan dien je er recht voor te zitten. Ook de accu van de geteste modellen is snel leeg. Gemiddeld ging een accu drie tot vier uur mee.

De tablets uit de test voelen niet aan als de duurdere versies die op de markt zijn maar meer als plastic speelgoed. Ook de opslagcapaciteit laat sterk te wensen over. Met een opslagruimte van 4 GB komt dan ook al snel een mededeling dat de beschikbare opslagruimte vol is. Het eindoordeel van de Consumentenbond is dat je toch beter een duurdere tabletcomputer kunt aanschaffen daar je dan ook echt meer waar voor je geld krijgt. 

De bond heeft een uitgebreide tablettest op de website staan voor diegene die een aankoop overwegen.

Bron: Consumentenbond


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2177
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tabletcomputer, at tablet, tabletpc, eee pad, tablet pc, i pad, tablet of pc