Volg ons via
 
 
 

Na overlijden profiel verwijderen op social media

Profiel verwijderen op social media na overlijden.

Na het overlijden heeft 61 procent van de Nederlanders er geen behoefte meer aan dat hun profiel op Social Media blijft voortbestaan. Dit is de uitkomst van een onderzoek welke in opdracht van Nuvema Uitvaartverzekering is verricht. 

Veel Nederlanders hebben een profiel op Hyves, Facebook, Twitter of Linkedin maar graag is men er zeker van dat na hun overlijden de nabestaanden ervoor zorgdragen dat hun profiel verwijderd wordt. Hoewel het ook mogelijk is om op veel social media een digitale herdenkplek- rouwplek te openen, kiest toch maar 8 procent van de ondervraagden hier voor.

Het overgrote deel van de gebruikers op sociale netwerken heeft er nog nooit bij stilgestaan wat er met hun gegevens moet gebeuren. Dit kan het voor de nabestaanden wel erg lastig maken. Zij moeten proberen uit te vinden waar en op welke netwerken men aktief is geweest. Gebruikers van sociale netwerken kunnen op de website van Nuvema uitvaartverzekering een Social Media Testament downloaden. Deze moet bewaard worden op een plek die ook de eventuele nabestaanden weten te vinden.

Om het profiel van iemand die is overleden te laten verwijderen zijn in sommige gevallen best wat stappen te ondernemen. Ook hiervoor heeft Nuvema een Handleiding opgesteld. Dit kan nabestaanden helpen om een profiel op een sociaal netwerk te verwijderen.Bron: Nuvema uitvaartverzekering

Zie ook Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2585
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
social media voorbeelden, hyves verwijderen, account facebook, facebook profiel verwijderen