Volg ons via
 
 
 

Vispedicure | Pas op voor infectie

Vispedicure | Onschuldige behandeling mits goede gezondheid.

In vervolg op een eerder artikel op onze website over een voetbehandeling bij de Vispedicure, een aanvullend artikel naar aanleiding van een mededeling van het Britse agentschap voor volksgezondheid.

De behandeling met Garra Rufa visjes die de dode huid op de voeten verwijderen is onschuldig voor bijna iedereen. Toch laat het Britse agentschap voor Volksgezondheid weten dat mensen met diabetes en psoriasis, of wanneer men niet over voldoende weerstand beschikt en erg vatbaar is voor infecties, er toch een mogelijk risico aan deze behandeling kan vastzitten. 

De garra rufa visjes ofwel doktersvisjes, kunnen infecties en bacteriën doorgeven aan de deelnemers. Ook kan het water waar eerst andere klanten met hun voeten in hebben gezeten leiden tot besmetting. Het Gezondheidsagentschap doet de waarschuwing uit voorzorg uitgaan omdat het ook mogelijk zou zijn dat mensen die besmet zijn met HIV en hepatitis via bloed in het water, andere klanten mogelijk kunnen besmetten. 

Men is dan ook van mening dat het water na iedere klant moet worden verschoond en dat de hygiënische regels goed worden nageleefd. De klant kan hier zelf naar informeren en op toezien.

Bron:Het Laatste Nieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4076
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vispedicure, garra rufa, wellness, schoonheidssalon, doktersvisjes, schoonheids specialiste