Volg ons via
 
 
 

Duur betaald dagtochtje

Dagtochtje in werkelijkheid een verkoopdemonstratie.

Ouderen die zich opgeven voor een dagtochtje, in de meeste gevallen gaat het om een dagje uit met de bus, blijven na terugkomst van de reis vaak beduusd achter. Het beloofde uitje naar een stad, park of musea bleek in werkelijkheid niet meer en minder te zijn dan een tochtje naar een verkoopdemonstratie. De trip gaat dan wel naar het beloofde uitje maar eindigt al snel in een zaal waar urenlang verkoopdemonstraties worden gegeven over met name vakanties, voedingssupplementen of hele goede gezondheidsmatrassen, die men toch beslist eens moet proberen. 

De prijzen van de aangeboden producten liegen er niet om en de Consumentenautoriteit laat dan ook weten dat veel ouderen tijdens een dergelijke dagtocht zwaar onder druk worden gezet om tot aankopen over te gaan. Jaarlijks blijken 347.000 ouderen maar liefst 103 miljoen euro te hebben uitgegeven aan producten die ze eigenlijk niet van plan waren te kopen. De Consumentenautoriteit spreekt van schrijnende situaties. 

De dagtochten gaan meestal naar de omringende landen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn daarbij favoriet. De Consumentenautoriteit gaat dan ook in overleg met haar collega's in de betreffende landen om het toezicht op deze agressieve verkoopdemonstraties te verscherpen.

Bron: AD


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
mary van Halteren (Gast)
Geplaatst op 05-09-2019 om 15:52

ik zauw graag een dagtocht wilen maken ben 71jaar en woon in roterdam 3059wg rotterdam

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3563
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dagtocht, busreis, dagtocht kerstmarkt, dagtocht londen, dagtocht duitsland