Volg ons via
 
 
 

Je favoriete gebreide trui van vroeger

Laat je favoriete trui van vroeger nabreien door een HEMA brei-oma.

HEMA breiboek

Wie heeft er vroeger niét in een zelfgebreide trui gelopen? Wie herinnert zich niet een breiende oma, moeder, tante of buurvrouw? Het HEMA breiboek was destijds een grote inspiratiebron voor veel breifanaten. Omdat breien weer helemaal terug van weggeweest is en HEMA 85 jaar bestaat, brengt HEMA breipatronen van toen terug in een nieuw actueel ‘The Best of’ breiboek. Tegelijkertijd start HEMA op facebook de actie ‘ik wil mijn trui terug’. Iedereen maakt kans om die trui van vroeger nagebreid te krijgen door het HEMA oma-brei-team. Vanaf maandag 26 september start de ‘ik wil mijn trui terug’ actie op facebook, is in alle HEMA filialen in Nederland het HEMA breiboek verkrijgbaar en is online bijpassende wol te bestellen. 

marktplaats

Om de historie van het HEMA breiboek goed te achterhalen, moest HEMA zelf op zoek naar de breiboeken. Conceptmanager Tirza Brems: ‘Wij zijn ons archief ingedoken en hebben internet afgestruind om zoveel mogelijk oude breiboeken te verzamelen. Het ‘The Best of’ HEMA breiboek bevat, net als vroeger, patronen voor het hele gezin, variërend van truien, vesten, mutsen en sjaals tot babydekentjes, pannenlappen en kussens. Net als vroeger kan er ook nu breiwol en breinaalden bij gekocht worden. Eerst alleen nog via hema.nl, vanaf 2 oktober ook in een beperkt aantal winkels. 

‘ik wil mijn trui terug’ 

Tegelijkertijd met de verkoop van het breiboek start HEMA op facebook de actie ‘ik wil mijn trui terug’. Dat houdt in dat iedereen zijn of haar favoriete kriebeltrui van vroeger, die misschien nog wel ergens achter in de kast ligt, kan laten nabreien door een HEMA brei-oma. Hiervoor heeft HEMA een jeugdfoto nodig, waarop je te zien bent in de favoriete trui. Als HEMA facebook fan kun je stemmen op deze truien wat uiteindelijk zal resulteren in een top tien van ‘goede/foute’ truien. Die top 10 zal door het oma-brei-team nieuw leven ‘ingebreid’ worden. De top 20 favoriete truien ontvangen een breiboek om zelf ook eens wat te proberen. Op facebook.com/hema is alle actie-informatie te lezen. 

Vanaf maandag 26 september 2011 is het breiboek in alle HEMA winkels in Nederland verkrijgbaar, is de wol online te bestellen en start tegelijkertijd de facebook actie ‘ik wil mijn trui terug’.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4757
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
breien, breiwerk, breipennen, handwerken, trui breien, breipatronen, breiboek, facebook