Volg ons via
 
 
 

Met familie en vrienden genieten van een familiehuis

Tweede woning | Presentatie alle mogelijkheden, van ‘opknapper’ tot hypermoderne villa op de Antillen, op beurs Second Home.

‘Tribalisering’ trend op beurs voor tweede huizen Second Home International

Wie droomt van een tweede huis kan vanaf morgen vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober terecht op de driedaagse beurs Second Home International in Jaarbeurs Utrecht. 

De huidige economische situatie resulteert in prettige prijzen en biedt kansen om met weinig geld toch aan een tweede huis te komen. Bij zo’n 150 stands kan een keuze worden gemaakt uit duizenden huizen in binnen- en buitenland. Alle mogelijkheden worden gepresenteerd, van een ‘opknapper’ tot een hypermoderne villa op de Antillen. Geïnteresseerden kunnen al ‘shoppen’ vanaf zo’n dertigduizend euro, maar de behoefte aan zekerheid over een investering in een tweede huis is erg groot.

Experts van o.a. KPMG, Abeln advocaten, Van Lanschot en Frieslandbank informeren de bezoekers tijdens de drie beursdagen gratis over veilige financieringsmogelijkheden, internationale wettelijke, juridische en fiscale regels.PortugalPortugal is de grootste groeier op de beurs en biedt samen met Frankrijk, nog steeds de topper onder de vakantielanden, de beide nationale verkeerbureaus en KvK’s actuele informatie over het (investerings)klimaat, de cultuur en levensgewoonten. Second Home International wordt voor de 30ste keer gehouden. Organisator is VNU Exhibitions Europe. 

Familiehuis

Opvallende trend in Nederland is ‘tribalisering’: ouders, kinderen, kleinkinderen, vrienden en kennissen genieten samen van een familiehuis. Met bovendien uitzicht op een rendement dankzij de toenemende vraag naar verhuur en eventuele waardestijging. Exposanten zoals Topparken, Droomparken en Europarcs bouwen op de beursvloer ruime voorbeeldwoningen op ware grootte. De grootste sector op de Second Home International  is Oostenrijk, dat wordt gezien als een aantrekkelijke bestemming voor zomer en winter.

Rust en ruimte

Veel Nederlanders zoeken met een tweede woning vooral rust en ruimte, blijkt uit een onderzoek dit jaar van het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme. Negen van de tien eigenaren zien dit onderkomen als een toevluchtsoord, weg van de hectiek van alle dag, ontlenen daar een goed gevoel aan, zijn gelukkiger en blijven langer gezond. Een tweede huis is een heerlijke plek om je terug te trekken en heeft als groot voordeel dat je het beste van twee werelden kunt combineren, luidt de algemene conclusie. 

Voor meer informatie zie www.secondhome.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1792
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
jaarbeurs, aankoop tweede woning, overwinteren, second home, ik vertrek