Volg ons via
 
 
 

Oktoberfest trekt veel bezoekers

Miljoenen bezoekers in München op grootste bierfeest van de wereld.

Het grootste volksfeest in Duitsland, het "Oktoberfest" heeft tot nu toe al 3,5 miljoen bezoekers getrokken. Het feest dat met name bekend is om de grote hoeveelheden bier die er geschonken wordt verwacht volgens de festivalleidster Gabriele Weishäupl dat er tot op de laatste dag van het feest, 3 oktober, meer dan 6 miljoen bezoekers zijn geweest. 

Er is tot nu toe al 3,4 miljoen liter bier gedronken door de aanwezige feestgangers maar gelukkig is het aantal jongeren dat overlast veroorzaakt gedaald en is er volgens de politie ook sprake van minder overlast dan in voorgaande jaren.

De Oktoberfeesten vinden plaats in München op de Theresienwiese, niet ver van het centrum vandaan. Wie nog een bezoek wil brengen aan de feesten kan dat doen op zijn Hollandse klompen maar wie de traditie wil volgen trekt een Lederhose aan (jongens) en de meisjes een zogeheten Dirndl. Dan is het goed meeswingen op de muziek van de spelende blaaskapellen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1216
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oktoberfeest, oktoberfest, münchen, bierfeest, oktoberfest münchen