Volg ons via
 
 
 

Zorgpremie omhoog bij ongezonde leefstijl

Zorgpremie zou omhoog moeten als er sprake is van ongezonde leefstijl.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat meer dan 50 procent van de Nederlanders van mening is dat de zorgpremie omhoog moet voor mensen die er een ongezonde leefstijk op na houden. 

Rokers en mensen die veel alcohol drinken zouden een hogere premie moeten betalen.Van de niet-rokers vindt zelfs 65 procent dat voor die groep mensen de premie omhoog moet gaan.

Voor ouderen zou de zorgpremie ongewijzigd moeten blijven, hoewel ze wel vaker een beroep op de gezondheidszorg doen. 30 procent vindt zelfs dat ouderen een lagere zorgpremie moeten gaan betalen. Hoewel ons zorgstelsel is gebaseerd op solidariteit en iedereen dezelfde premie moet betalen zou er dus volgens een meerderheid een nieuw stelsel voor de basisverzekering moeten komen.

Bron: CBS


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
Marty
Geplaatst op 30-10-2011 om 00:55

Hoezo elkaar gek lopen maken om  niets, en wat is dan wel echt ongezond !
Premie betalen doe je omdat je verplicht verzekerd  moet zijn dat is een van de zaken maar om nu ook nog is te gaan betalen omdat je ongezond zou leven gaat  me echt te ver, en net wat Citygirl ook zegt wat is dan ongezond, ik woon zewlf voor mij gezonde omgeving lekker bij de bossen, maar als ik in de randstad kom dan vraag ik me af hoe is het mogelijk om daar gezond te leven met al die uitlaatgassen van auto's  en maar niet te spreken over al die fabrieken die werkelijk van alles de lucht in blazen, het stinkt gewoon, dus wat is ongezond leven dan eigenlijk, ik denk dat we deze discussie vanuit overheidswegen niet aan de orde moeten stellen omdat het gewoon nergens opslaat.
Maar goed wie ben ik omdat te bepalen.

Citygirl
Geplaatst op 14-10-2011 om 18:36

Nederlanders zijn ook veel te dik wordt er altijd gezegd. Veel kinderen zijn ook te dik. Moeten die dan ook meer gaan betalen? En al die kinderen die maar voor de tv hangen en achter de computer zitten en dus te weinig bewegen, dat is ook ongezond. Bij mij op de flat wonen een paar oude vrouwtjes. Die zijn gek op zoet. Hele taarten en koekjes en snoepjes worden naar binnen gewerkt. Uit eenzaamheid doen ze dat. Moeten die dan ook maar meer gaan betalen? Zo kun je wel aan de gang blijven.....!!!

Pien1
Geplaatst op 27-09-2011 om 23:02

Het is nooit te controleren of iemand rookt en/of drinkt. Via een klik-telefoon? Als ik de buurman drie kratten bier naar binnen zie sjouwen, kan ik hem dan bij de zorgverzekering aangeven? Te gek voor woorden dus!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2388
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zorgpremie, basisverzekering, zorgverzekering, eigen bijdrage, basispakket