Volg ons via
 
 
 

Nederlander bereidt zich voor op Wintersport

Oktober | Wintersport in Nederland

September: Nederlander loopt wel degelijk warm voor wintersport!
Slechte zomer zorgt voor vroege boekingen en activiteiten in het land 

De Nederlands Ski Vereniging signaleert in tegenstelling tot andere media juist een uitstekende start van het wintersportseizoen. De verwachting is juist positief. De sneeuwval van afgelopen dagen heeft lokaal de Alpen tot in de dalen wit gekleurd. Dit schudt de wintersporter wakker en zorgt voor een toeloop bij alle actieve skiverenigingen en skibanen in het land. Ook de reisbranche is positief en loopt voor op afgelopen seizoen. De Nederlandse Ski Vereniging volgt al jaren op de voet de ontwikkelingen op het gebied van wintersport en is van mening dat de wintersporter niet veel last heeft van economische recessies. 

In jaren dat het financieel minder gaat in Nederland boekt de enthousiaste wintersport gewoon zijn skivakantie. Alleen in jaren dat de sneeuwkwaliteit onder druk staat zien we een gevolg. Het wintersportvirus bij de 1.2 miljoen wintersporters zit er zo diep in en die maken als het budget onder druk staat hooguit andere keuzes. De aanschaf van een nieuwe jas of een paar ski’s stelt men dan misschien een jaar uit. 

Wintersport is altijd al in vergelijking met een zonvakantie een duurdere vakantie geweest en zal dat ook blijven. Dit heeft echter nog nooit geleid tot een afname van het aantal wintersporters,’ aldus Frits Avis, directeur Nederlandse Ski Vereniging. Ook de Oostenrijkers herkennen dit beeld. Thiebout van den Bergh, marketing en pr manager Oostenrijks Toeristenburo: ‘ Er is zelfs een onafgebroken stijging zichtbaar van aankomsten uit Nederland sinds dertien winters, met uitzondering van een heel lichte min in 2008-2009. Daarbij overnachten er steeds meer wintersporters in de 4- en 5 sterrenhotels  en de betere appartementen (winter 2010-201: 21,3% 4/5 sterren en 21,3% appartementen). 

Dit geeft een duidelijk beeld voor wintersport in het algemeen, wetende dat tegen de 60% van de Nederlandse wintersporter in Oostenrijk op skivakantie gaat. Bovendien boeken verreweg de meeste Nederlanders rechtstreeks.’ 

De Nederlandse Ski Vereniging heeft de maand oktober uitgeroepen tot de start van het seizoen met de landelijke campagne ‘Wintersport begint in Nederland’ met tal van open dagen, proeflessen, demonstraties, diverse cursussen en materiaaltests. Bovendien vindt wederom in Nederland op 13 oktober de start van het wereldbekerseizoen snowboarden plaats met Olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij aan de start. 

Zonder een kloppend skihart in Nederland en de grootste indoorskibaan van Europa SnowWorld Landgraaf zou een internationale wedstrijd van dit formaat nooit mogelijk zijn geweest. Kortom: wintersport is actueler dan ooit!

Meer info:
www.wintersport.nl
www.nskiv.org


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1461
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wintersport, wintersportvakantie, snowboarden, skiën, langlaufen