Volg ons via
 
 
 

Mediorenwoning | Gebouwd op de toekomst

Mediorenwoning | Fantastisch wonen op middelbare leeftijd.

Wie nog lang niet toe is aan een seniorenwoning maar toch wel graag een passende woning wil, waar men ook op iets latere leeftijd nog lang zelfstandig kan blijven wonen, kan eens informatie gaan inwinnen over een mediorenwoning. Deze vorm van woningbouw is levensbestendig en is met name bedoelt voor de groep mensen van middelbare leeftijd.

De mediorenwoning voldoet aan alle eisen die gesteld worden door deze leeftijdscategorie. Vrijwel altijd gaat het om een ruime woning op een flink perceel grond. Dit ook al vanwege het feit dat de woning geen bovenverdieping heeft. Alles is op de begane grond waardoor traplopen niet meer nodig is. Overigens is een verdieping op de woning wel mogelijk, als de koper dit wenst.

Een mediorenwoning is ruim opgezet. Zo is ook vaak de garage iets groter dan normaal en zijn de deuren in de woning ook iets breder dan gewoonlijk. Een rolstoel zou er altijd doorheen kunnen. Hoewel vaak wordt gedacht dat iets oudere mensen liever geen tuinonderhoud meer hebben, is het wel zo dat een overgrote meerderheid toch wel graag een stukje eigen grond heeft waarmee niet teveel onderhoud op hen afkomt. 

Veiligheid speelt bij de bouw van mediorenwoningen een grote rol. De Stichting Initiatieven Realistaie 55+ Woningbouw (SIR-55) heeft verschillende projecten lopen in ons land en hier kan men terecht voor alle informatie over reeds bestaande en nog te bouwen mediorenwoningen.(www.sir55.nl)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2577
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
woningaankoop, aankoopkeuring, huis te koop, mediorenwoning, seniorenwoning, woning te koop