Volg ons via
 
 
 

Toename brandwonden door sfeerhaarden

Ernstige brandwonden door bijvullen openhaard met bio-ethanol

De Brandwonden Stichting ziet een forse toename van het aantal brandwonden, met name door het gebruik van bio-ethanol. Deze vloeistof wordt gebruikt om sfeerhaarden- en lichtjes te laten branden.

In veel woningen die niet over een afvoer voor de openhaard beschikken zie je tegenwoordig toch een mooi brandende sfeerhaard staan. Deze worden meestal voorzien van potjes gevuld met bio-ethanol. De ongelukken doen zich voor wanneer het potje is uitgebrand en opnieuw wordt bijgevuld.Door het nog hete potje bij te vullen kan een steekvlam ontstaan die tot gevolg heeft dat een bewoner soms wel tweede- of derdegraads brandwonden oploopt. De gel waarmee wordt bijgevuld blijft aan de huid vastplakken en veroorzaakt ernstige brandwonden.

De Brandwonden Stichting meldt dat er het laatste halfjaar al 50 mensen in Brandwondencentra zijn opgenomen met zware brandwonden. Voordat men wil gaan bijvullen met nieuwe gel is het zaak om goed op te letten of het lege reservoir wel goed is afgekoeld.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 9821
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brandwond, behandeling brandwonden, ethanol haard, openhaard hout, brandwonden stichting