Volg ons via
 
 
 

Campagne Witte stok = Stoppen

Blinden en slechtzienden - Laat ze veilig oversteken

Het KNGF Geleidehonden is een campagne gestart om weggebruikers attent te maken op blinden en slechtzienden in het verkeer. Het komt vrijwel dagelijks voor dat wanneer een blinde met geleidehond wil oversteken, deze geen voorrang krijgt, ondanks het vooruit steken van zijn witte stok.

Wanneer een blinde of slechtziende zijn witte stok vooruit steekt is men verplicht te stoppen om deze voorrang te verlenen. Bijna alle weggebruikers denken blijkbaar dat de geleidehond zijn baasje een teken geeft om over te steken maar volgens een woordvoerder van de KNGF is een hond daartoe niet in staat. De taak van de hond is om zijn baasje veilig naar de oversteekplaats te brengen waar de slechtziende vervolgens zijn witte stok vooruit steekt als teken dat hij wil oversteken. Andere weggebruikers dienen op dat moment te stoppen. Omdat blinden en slechtzienden zich bepaald niet veilig voelen in het dagelijks verkeer start de KNGF met de campagne Witte stok = Stoppen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 15-09-2011 om 14:22

Mensen hebben tegenwoordig nergens respect meer voor en dat is jammer. Doe voor de aardigheid maar eens een doek voor je ogen. Ook gewoon bij jezélf thuis is dat doodeng!!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3303
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
blinden, slechtzien, kngf, blindegeleidehond