Volg ons via
 
 
 

BoodschappenPlusBus, doelwit van oplichters

BoodschappenPlusBus, een uitkomst voor ouderen

De BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds is voor veel ouderen een uitkomst. Iedereen, lid of geen lid, en die de leeftijd van 55 jaar is gepasseerd, kan gebruik maken van de BoodschappenPlusBus. Vrijwel dagelijks verzorgt de bus ritten naar supermarkten, winkelcentra of musea.

Tijdens de ritten gaan begeleiders mee die zonodig de helpende hand kunnen bieden. Ook mensen met een rolstoel of rollator kunnen gebruik maken van de bus.

Momenteel komen er bij het Nationaal Ouderenfonfs echter berichten binnen dat oplichters actief zijn en proberen ouderen geld afhandig te maken. Men doet zich voor als medewerker van het Nationaal Ouderenfonds en vraagt in winkelcentra en op andere plekken of ouderen gebruik willen maken van de BoodschappenPlusBus. De bus zal hen dan tegen betaling naar een ander doel toebrengen. Betaling moet vooraf en dan zal volgens de medewerker de bus worden opgeroepen. Er is echter geen sprake van een bus en deze zal dan ook niet verschijnen.

De praktijken deden zich tot nu toe voor op Kanaleneiland in Utrecht maar mogelijk ook elders in ons land. Het Nationaal Ouderenfonds waarschuwt mensen dat de bus, die in tientallen gemeenten in ons land rijdt, altijd van tevoren telefonisch moet worden gereserveerd. Afrekenen van een ritprijs gebeurt bij de chauffeur van de bus.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1440
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ouderenfonds, bus, ouderenvervoer, nationaal ouderenfonds, plusbus, plus bus