Volg ons via
 
 
 

Drukke tijd voor inbreker aangebroken

Inbrekers actief tijdens vakantie

De inbrekers zijn er weer klaar voor. De vakantietijd is aangebroken en dit betekent voor hen weer "werk aan de winkel". Jammer dat ze bij zoveel vakantiegangers in gelegenheid worden gesteld om toch op betrekkelijk eenvoudige wijze, zich te verrijken met andermans spulletjes. Uit een door Interpolis gedaan onderzoek bleek dat de Nederlandse vakantieganger zijn woning vaak op een manier achterlaat, dat het voor een inbreker een koud kunstje is om zonder braakschade binnen te komen.

Ongeveer 25 procent gaat van huis, maar heeft niet gekeken of de ramen en deuren wel goed op slot zitten. Zo'n 65 procent maakt geen gebruik van een lichtschakelaar die ervoor zorgt dat op gezette tijden een lamp aangaat. Hoewel meer dan 40 procent zijn buren goed kent en een redelijk goede relatie met hen onderhoudt, laat men geen woonhuissleutel achter bij de buren.

Met name jongeren en mensen die in de stad wonen brengen hun buren niet op de hoogte, dat men een paar weken op vakantie is. Volgens Interpolis is het erg belangrijk dat iedereen de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en de woning goed controleert voor men vertrekt. Geef de buren een seintje en de inbreker geen kans.

Bron: AD


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
poesevrouw
Geplaatst op 16-07-2012 om 21:31

Helemaal mee eens, vooral ouderen, zijn vaak

te goed van vertrouwen. Vroeger is niet nu

meer.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1958
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
inbreker, inbraak, woninginbraak, huis beveiligen, aangifte inbraak, inbraak preventie