Volg ons via
 
 
 

Olijfolie heeft meerdere voordelen

Olijfolie | Ook goed om in te bakken en braden

Het is bij ons allemaal wel bekend: olijfolie. Ook tijdens onze vakanties in landen rond de Middellandse Zee zien we dat olijfolie daar bijna altijd in de keuken gebruikt wordt. Wat bij velen van ons onbekend is, is dat olijfolie ook goed te gebruiken is om in te braden of te bakken. 

Olijfolie is te verhitten tot een hogere temperatuur dan gewone bakboter. Daardoor schroeit vlees mooier en sneller dicht, wat goed is voor de smaak. Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: olijfolie bevat veel onverzadigde vetten. Olijfolie is dan ook veel gezonder dan boter.

Bron: Gezonder Worden                


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1225
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
olijven, olijfolie, slaolie, bakboter, olijf, bakken in olijfolie, olijf olie