Volg ons via
 
 
 

Motten vreten alles op...

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Na ons artikel over papiervisjes  en zilvervisjes  nog even de aandacht voor de overige serie voorraadaantasters. De motten, in alle soorten zijn ze aanwezig. Van pelsmot, kleermot, meelmot tot cacao- en vruchtmot. Wat kun je ertegen doen en is het noodzakelijk om aktie te ondernemen? Het antwoord is snel gemaakt: ja, je moet ze echt bestrijden.

Bijvoorbeeld de vruchtmot (ook wel Indische meelmot genoemd) kun je aantreffen op of in producten die te lang blijven liggen bij een warme temperatuur. Het wijfje is in staat om wel 400 eitjes te leggen in bij voorkeur, voedingswaren. Graan, meel, kruiden en honde- of kattebrokken zijn allemaal plaatsen waar de mot zich thuis voelt. Bij een hoge temperatuur en een behoorlijke luchtvochtigheid, ontwikkelen de motten zich in een maand tijd.

Wanneer je in voedingswaren de vruchtmotten tegenkomt ga dan op zoek naar de plek waar ze zich ophouden. Kijk goed in open zakjes en pakken en verwijder deze. Tref je vruchtmotten aan in de voorraadkast dan zitten ze mogelijk ook in de naden en kieren.

Om de vruchtmotten te lijf te gaan is wel een bestrijdingsmiddel nodig maar of je dit zelf moet gaan doen is een afweging die je het beste zelf kunt maken. Lees in ieder geval goed de instructies als je een bestrijdingsmiddel hebt gekocht aangezien dit, bij verkeerd gebruik, ook voor je eigen gezondheid schade kan toebrengen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3258
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mot, pelsmot, vruchtmot, cacaomot, huismot, motten, plaagdieren