Volg ons via
 
 
 

Achterin de auto, minder veilige plek

Passagiers op de achterbank lopen meer risico.

De ANWB en haar Duitse zusterorganisatie ADAC hebben na onderzoek vastgesteld, dat passagiers op de achterbank in de auto, meer risico lopen op letsel bij een botsing, dan de passagiers die voorin zitten.

Bij een botsing hebben de passagiers op de achterbank 50 procent meer kans op hersenletsel. Wordt men van achteren aangereden dan hebben zij een veel grotere kans op een whiplash. 

Oorzaken die door de ANWB worden genoemd zijn het ontbreken van de gordelspanner achterin een auto en tevens zou een spankrachtbegrenzer standaard aanwezig moeten zijn. De functie hiervan is dat een passagier goed op zijn plek blijft zitten maar dat de gordel wel een klein beetje meegeeft. 

Ook de hoofdsteunen achterin een auto kunnen vaak niet op de juiste hoogte worden afgesteld, staan te ver naar achteren en bieden zo onvoldoende steun. 

Geadviseerd wordt om bij het kopen van een nieuwe auto goed op te letten op gordelspanners, airbags- en spankrachtbegrenzers. Zowel voor- als achterin een auto.  Bron: AD


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2611
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, auto kopen, auto verkopen, tweedehands auto