Volg ons via
 
 
 

Overlast van bladluizen

Last van bladluizen? Wees er snel bij.

Tuinders ondervinden grote hinder van bladluizen die massaal de aanval hebben geopend op planten, bloemen en groenten. Bij niet tijdig in aktie komen zal er weinig van de planten overblijven. Het Belgische bedrijf Adavalue heeft de oplossing gevonden door met een eigen besteldienst een partij lieveheersbeestjes te leveren. Tuinders kunnen de lieveheersbeestjes in gewenste aantallen bestellen, welke na twee dagen per post worden afgeleverd. De beestjes worden goed verpakt met luchtkussentjes en voedsel maar éénmaal losgelaten op de bladluizen, kunnen ze pas echt hun hart ophalen.
 
De inheemse soort lieveheersbeestjes wordt momenteel bedreigd door de kwaadwillende Aziatische variant en door de geleverde soort nu massaal los te laten, heeft deze ook meer kans om te overleven. 
 
Het bedrijf in Herstal (B) heeft ongeveer 45.000 lieveheersbeestjes in voorraad maar de voortplanting ervan (20 dagen) gaat zo snel dat men voorlopig niet door de voorraad heen zal zijn.
 
Bron: She.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1026
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bladluizen bestrijden met azijn, soorten bladluizen, bladluis voorkomen