Volg ons via
 
 
 

Besparing op producten apotheek

Veel producten apotheek ook zonder recept te koop.

Veel producten die bij de apotheek op recept worden verkregen zijn ook zonder een recept te koop. Opmerkelijk is het grote prijsverschil tussen identieke producten die met of zonder recept worden gekocht.

Zo kan het voorkomen dat een tube créme, 30 gram lidocaine vaseline, zonder recept te koop is voor € 9,90 terwijl dezelfde tube op recept maar liefst € 27,28 kost.

Dit blijkt uit een ingezonden brief in De Telegraaf van 10 juni 2011. De briefschrijver heeft uitleg gevraagd aan de betreffende apotheker over dit grote prijsverschil. Apothekers hebben afspraken met de zorgverzekeraars over het berekenen van een bereidingstijd voor producten op recept. In dit geval komt dat dus neer op ongeveer € 17 bereidingstijd.

De briefschrijver stelt, waarschijnlijk niet ten onrechte, dat hier mogelijk flink op bespaard kan worden. De premies voor de zorgverzekering kunnen dan wellicht omlaag.

Bron: De Telegraaf / ingezonden brieven 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1304
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
doktersrecept, apotheek, zalf, zorgverzekering, zorgpremie