Volg ons via
 
 
 

Pomp in de vijver gebruikt flink veel stroom

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Jaarlijks wordt er voor een slordige € 82 miljoen uitgegeven aan vijverbenodigdheden. Veel tuinliefhebbers willen graag een vijver of een fontein in de tuin maar bedenken daarbij niet dat een electrische waterpomp met een vermogen van 200 watt per jaar al snel een bedrag van rond de € 380 kost aan energie. Let wel, wanneer de pomp ook het gehele jaar aanstaat.

Wie dan toch graag een vijvertje of fontein in de tuin wil is aanmerkelijk voordeliger uit door een pomp te nemen met een vermogen van 10 tot 12 watt. Dit scheelt een groot stuk in de energiekosten en komt uiterard ook het milieu ten goede.

Overigens hoeft in een vijver die biologisch gezien, goed in evenwicht is helemaal geen pomp. Een pomp verstoort juist het biologische evenwicht doordat de kleine beestjes in de vijver ook worden opgezogen. De website www.milieucentraal.nl geeft meer informatie over vijvers en vijveraanleg. Je kunt  deze vinden door te zoeken op 'vijver'.

Bron: Consumentenbond 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1509
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vijver, vijveraanleg, vijveronderhoud, waterpomp, vijverpomp