Volg ons via
 
 
 

Jonge vogels, niet te snel oppakken

Jonge vogels lijken hulpeloos maar zijn het liefts bij de ouders

Waarschijnlijk mede door het aanhoudende mooie weer, en de mensen dus meer buiten zijn, worden dagelijks veel jonge vogeltjes opgepakt en naar een dierenopvang gebracht. Een en ander gebeurt natuurlijk met de beste bedoeling omdat we bang zijn dat het net uit het nest komende jong, nog erg kwetsbaar is. Al snel kan het een prooi worden van een in de buurt lopende poes.

Hoewel de jonge vogels er vaak zielig en hulpeloos bij zitten wordt aangeraden om eerst toch een tijdje toe te kijken of Pa en Ma van het jong niet in de buurt zijn. De dierenasiels in ons land worden momenteel overstelpt met 'gevonden' jonge vogeltjes terwijl de ouders juist bezig zijn het jong te voeren en zelfstandig te laten zijn.

De meeste binnen gebrachte vogels gaan naar het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert, waar tot nu toe al meer dan veertienhonderd vogels zijn afgeleverd. De Dierenambulances in ons land rijden af en aan met gevonden jonge vogels terwijl dit misschien niet nodig was geweest.

Het Vogelrevalidatiecentrum vraagt iedereen, om eerst goed te kijken of er daadwerkelijk iets met een jong aan de hand is. Zit het jong gewoon stil in de tuin, laat het dan zo lang mogelijk met rust. De kans is groot dat Pa en Ma vlak in de buurt zijn en hun jong wel degelijk in de gaten houden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1577
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuinvogels, vogelnest, jonge vogels, tuinvogels app