Volg ons via
 
 
 

Nationaal Vliegangstweekend

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor de meesten maar een ding: voorpret! Maar niet voor iedereen. Ruim drie miljoen Nederlanders zijn bang om te vliegen en zien erg op tegen de vliegreis. 

Tijdens gratis workshops, gegeven door vliegangsttherapeuten, leren de deelnemers wat de oorzaken zijn van vliegangst, wat het doet met hun lichaam en hoe ze er het beste mee om kunnen gaan. Aansluitend vindt er een relaxatietraining plaats in de geparkeerde KLM-Boeing 747-300. Daarnaast vertelt een KLM piloot hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en aan welke eisen de luchtverkeersveiligheid moet voldoen. 

Speeddaten met lotgenoten
Tussen de workshops door kunnen deelnemers ‘speeddaten’ met oud-cliënten. Veel mensen met vliegangst denken namelijk dat ze de enige zijn of dat hun angst te groot is om te behandelen. Wederzijdse herkenning en steun van lotgenoten is dan vaak een eerste belangrijke stap in het overwinnen van de angst. 

Hoog slagingspercentage
Stichting VALK, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de KLM, Transavia.com, Arkefly, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol, ontwikkelde op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de ruim 9000 mensen die er tot nu toe een therapeutische training volgden, stapt 98% zonder angst in een vliegtuig. 

Oorzaken
Vliegangst is een typische stressklacht, die kan ontstaan in een periode dat iemand niet lekker in zijn psychologische vel zit. Er liggen altijd een of meerdere stressfactoren of angststoornissen aan ten grondslag. De meest voorkomende zijn: claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. Meer info: www.aviodrome.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1542
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aviodrome, vliegen, valk, vliegles, workshop, vliegvakantie