Volg ons via
 
 
 

Asieldier, neem dan een konijn

Konijnen en andere knaagdieren vinden steeds moeilijker een nieuw thuis.

Kies je voor een dier uit het asiel, neem dan een konijn of ander knaagdier.

Konijnen en andere knaagdieren vinden steeds moeilijker een nieuw thuis. Van alle katten en honden vindt 85% een nieuw baasje, bij de knaagdieren ligt dit percentage een stuk lager namelijk op 70%.

In 2010 werden 14.000 honden naar het asiel gebracht en 35.000 katten. Het aantal knaagdieren dat binnen werd gebracht is niet geteld, echter bij in totaal zeven asiels werden  er al 1470 opgenomen. Inmiddels zijn er dan ook vier speciale opvangcentra voor knaagdieren ingericht.

De knaagdieren vinden waarschijnlijk zo moeilijk een nieuw thuis omdat het aanbod van deze dieren bij dierenwinkels en tuincentra erg groot is. Een uitstapje naar een tuincentrum leidt al snel tot een impulsaankoop van een knaagdier.

Valt de verzorging van het dier tegen dan wordt ook dit dier vaak naar het asiel gebracht. Het is de dierenbescherming dan ook een doorn in het oog dat deze winkels knaagdieren verkopen en met veel bedrijven is dan ook al overleg om in plaats van ze zelf aan te bieden door te verwijzen naar de fokkers. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2416
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
over konijnen, konijn verzorging, huisdieren, gedrag konijn, leeftijd konijn, knaagdier