Volg ons via
 
 
 

Wees alert met hapjes en drankjes tijdens festiviteiten

Aangeboden hapjes en drankjes niet altijd veilig.

Het mooie weer lokt altijd veel mensen naar buiten. Op veel plaatsen worden allerlei aktiviteiten geoganiseerd zoals een festival, beurs of markt. Natuurlijk worden er dan ook volop hapjes en drankjes aangeboden om de lekkere trek te 'stillen'.

Met warm weer is het altijd raadzaam om voorzichtig te zijn met al hetgeen wordt aangeboden. Een voedselvergiftiging is snel opgelopen. Neem geen hapjes of sapjes wanneer dit niet lekker ruikt, is de smaak ook niet oké, laat het dan staan. Toch kan voedsel dat er wel lekker en fris uitziet evengoed ziekmakers bevatten. Kijk goed rond in de kraam of er voldoende hygiënisch wordt gewerkt. Let ook op de kok of andere medewerkers of ze er schoon uitzien. 

Sommige producten als salade, smoothies en rauwkost moeten in de schaduw staan en alle vleesproducten moeten goed gekoeld bewaard worden voor ze worden klaargemaakt.

Let erop dat de bereide warme hap ook echt warm en nog liever goed heet is. Bacteriën kunnen zich goed en snel vermenigvulgigen als het voedsel niet goed verhit is. Het advies luidt: half rauw of aangebrand voedsel, niet nemen maar laten staan of teruggeven.

Op deze manier kan een gezellig dagje uit niet worden verstoord door maag- en darmklachten. Het Voedingscentrum geeft op hun website nog meerdere tips om voedselvergiftiging te voorkomen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1495
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
voedselvergiftiging kenmerken, salmonella, voedselvergiftiging, voedselvergiftiging duur, voedselvergiftiging kip, recepten